Ειδικά προγράμματα διεξαγωγής πρακτικής άσκησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (ΙΕΚ)

Η Πράξη «Ειδικά προγράμματα διεξαγωγής πρακτικής άσκησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (ΙΕΚ)» (MIS 5069416) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ένταξης των καταρτιζόμενων επαγγελματικής κατάρτισης, και ειδικότερα των καταρτιζόμενων ΙΕΚ, στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με πρακτική άσκηση. Επωφελούνται 2.000 καταρτιζόμενοι από δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καθώς και από ιδιωτικά ΙΕΚ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το θεωρητικό μέρος των σπουδών τους, ενώ δεν έχουν πραγματοποιήσει το εξάμηνο της πρακτικής άσκησης ή δεν έχουν ολοκληρώσει το εξάμηνο της πρακτικής και ως εκ τούτου δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Ειδικότερα, θα επιλεγούν 2.000 καταρτιζόμενοι για τους οποίους προβλέπεται:
– Η συμμετοχή σε θεωρητική εκπαίδευση 25 ωρών, σε οριζόντιες επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες (εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση).
– Η τοποθέτηση σε θέσεις πρακτικής άσκησης διάρκειας 960 ωρών (ως 6 μήνες).

Η συμμετοχή στη θεωρητική εκπαίδευση αποτελεί προαπαιτούμενο για τους καταρτιζόμενους προκειμένου να υλοποιήσουν την πρακτική άσκηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες για την υποβολή αίτησης μπορείτε να βρείτε στο σχετικό έγγραφο: INE_GSEE_epidotisi_praktikis